Štruktúry SDĽ v Prešovskom kraji si želajú nový integrovaný ľavicový subjekt

26.06.2004 Celý región

Projekt integrácie ľavicových strán na Slovensku má výraznú podporu v štruktúrach Strany demokratickej ľavice (SDĽ) v Prešovskom kraji. Podľa vyjadrenia 25. ...
Projekt integrácie ľavicových strán na Slovensku má výraznú podporu v štruktúrach Strany demokratickej ľavice (SDĽ) v Prešovskom kraji. Podľa vyjadrenia 25. júna predsedu Krajského výboru (KV) SDĽ v Prešove Michala Gondeka až do 90 percent si želá vytvorenie nového politického subjektu, ktorý by integroval dovedna asi sedem strán.

Gondek povedal, že je aj nepatrná časť členskej základne a funkcionárov SDĽ, ktorá za výhodnejšie považuje fúziu so stranou Smer.
Návrh integrácie prerokoval vo štvrtok 24. júna KV SDĽ v Prešove a posunul ho na vnútrostranícku diskusiu v kraji. Gondek predpokladá, že v prvej polovici augusta budú jasné jej výsledky. Neočakáva však, že by sa integrácia nepodarila. Až na SDĽ ostatné strany majú minimálny majetok, čo je pre integráciu dosť podstatné. Keby sa však proces nepodarilo úspešne ukončiť, tak SDĽ zostane pri svojej značke, ale zrejme len dočasne a došlo by podľa Gondeka k neriadenej fúzii so Smerom.
Gondek zdôraznil, že najbližším politickým partnerom novej strany by mal byť Smer. \"Vo voľbách to však bude náš konkurent, \" dodal.

(jj)
 

Vyberte región